Augustus 2012

Afgelopen Juli zijn we drie weken richting Frankrijk gegaan. Drie verschillende plaatsen, drie verschillende campings. Allen leuk, maar Camping P&B was toch wel het hoogtepunt. Om te beginnen is de locatie helemaal top. In de buurt is er echt van alles te doen, om vervolgens terug te keren in een oase van rust en gezelligheid. Voor ons zoontje, die hier 5 jaar werd, was het een waar feest. Alle kinderen gingen met elkaar om. In een grote groep struinde ze achter elkaar aan : boomhutje in, schommelen, waterballonen gevecht, fietsen, tafeltennissen, in de hangmat chillen, bioscoop-avond in onze tent, achter Ollie de pup aan etc etc. Op zijn verjaardag kwamen spontaan allerlei campinggasten cadeautjes brengen. Echt lief. Dat zegt wel wat over de mensen die hier komen ; sociale, lieve, gezellige mensen.

In de ochtend stonden de broodjes al klaar (en wat voor brood !! Allerlei keuze) en op een krijtbord kon je lezen wat er te doen was in de buurt, terwijl de zelfgemaakte quiche stond na te walmen op tafel. 's Avonds komen de camping gasten bij elkaar voor een wijntje en sommige maken gebruik van de gezamelijke keuken. Wij hadden bij onze aankomstdag niets te eten en Babs toverde twee super malse T-bone steaks tevoorschijn. Ook verkoopt ze aardappels en andere groente uit eigen tuin, biologische wijn, huisgemaakte jams en ratatouille etc etc..... O ja, de pizzabakker !! Wat een franse sfeer zetten die neer, met hun zelfgemaakte pizza's vanuit de pizzakar. heerlijk. De sfeer op de camping is zo ontzettend romantisch. Overal krijtbordjes met grappige teksten hoe het allemaal reilt en zeilt op de camping. Sanitair een 10 ! En zodra het donker wordt, hoef je alleen maar de lichtjes naar het toilet te volgen.

Top geregeld, Babs en Patrick !! Wij komen zeker terug !!

Augustus 2012

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Pébru.
Het is een ideale plek voor een vakantie met kinderen door: de leuke tweeling Mina en Janna, de ruimte op het terrein, klimboom, hut en andere speelmogelijkheden. En niet te vergeten de hond Ollie, de poezen, kippen , kuikens en haan. Babs heeft leuke tips en alles is heel gezellig ingericht. Overal is aan gedacht; spelletjes, boeken, lekkere dingen, uitstapjes, verse eieren enz. Ook de omgeving vonden we prachtig. Mooie natuur, overal groen, echte rust, authentieke gehuchtjes en een leuk stadje in de buurt (ik ben de naam even kwijt, die waar dat feest sur le pont was, Argentat).
Een echte aanrader dus!
 
Groeten, Sybrand, Marjolein, Merijn en Sophie.

Augustus 2012

Onze vakantie in Frankrijk was erg geslaagd deze zomer mede door de leuke camping(s) die we vonden in het AMWB-gidsje. We konden een mooie plek achter op het terrein kiezen waar we aan de achterkant naar de koeien konden kijken. Volop plek om naast de tent ook je tafel, kookstel en speelgoed kwijt te kunnen. We hadden geen stroom maar met koelelementen die we telkens konden invriezen konden we alle spullen goed koel houden, hoewel er een gezamenlijke koelkast is hoefden we daar niet al te vaak gebruik van te maken. we hebben allemaal erg genoten. Af en toe in een hangmat gelegen, aan een picknicktafel gezeten, heerlijk kunnen ontspannen maar ook kunnen badmintonnen. De kinderen hebben zich erg vermaakt, onze jongen van 11 heeft leren vissen in het meertje beneden en veel met andere kinderen op de camping gespeeld. Onze meid van 5 (nu 6) kon zich prima vermaken met de dochters van Babs, onder de grote boom met allerlei speelgoed en met de andere kinderen op de camping. Arne heeft bij terugkomst op school verteld over de camping, dat de pizzabakker twee keer per week langs komt was hem erg bijgebleven. Wij vonden dit erg handig en ze zijn lekker vers,mmmmmm. Ook het verse brood en de croissantjes elke dag een pure verwennerij. Voorzieningen zijn netjes, 's ochtends moest je wel eens wachten op je beurt maar dat was niet erg. In de omgeving hebben we Tours de Merle, Gouffre de Padirac, Puy Mary en nog wat stadjes bezocht. Eerst waren we van plan om maar 5 dagen te blijven maar het zijn er uiteindelijk wel 10 geworden en dat was niet voor niets. We hebben allemaal enorm genoten. Volgend jaar weer? wie weet.

Dank voor de goede zorgen en een knuffel voor Mina en Janna van Madelief.

groetjes, Familie Steenbakkers, Amsterdam

Augustus 2012

Inderdaad, er is ruimte en het is heerlijk rustig op de camping waardoor je zou verwachten dat het voor kinderen misschien net iets té rustig zou zijn? Maar niets is minder waar.
Mijn zoon van 8 was nog niet uit de auto gestapt of er kwam een vriendje aanlopen om hem een zelfgebouwde hut te laten zien. Samen onder de grote speel/klimboom worden door de kinderen heel wat 'grote' kleine mensen zaken besproken, al dan niet schommelend of klimmend. De volgende ochtend had hij al een uitnodiging om mee te gaan naar het Kasteel van Tours de Merle in de buurt, op zoek naar een heuse schat, helemaal top!

De camping is zo ingedeeld dat jong en oud er heerlijk vertoeven kan; mijmeren in een van de hangmatten, een spelletje doen aan de picknicktafels, spartelen of bootje varen in het meertje, elkaar ontmoeten in de buitenkeuken of tijdens een partijtje tafeltennis.
Ik denk dat ik het goed samenvat als ik zeg dat het een bijzondere plek is welke gekoesterd wordt door Babs en Patrick, die ook nog eens uitblinken in gastvrijheid en oprechtheid. Er is wel één minpuntje; je weet wat je mist als je een andere camping bezoekt!  We hebben een plekje in de Corrèze om naar toe te gaan, heerlijk.

En wie weet gaan we volgend seizoen ook nog een paar leuke gong-fu lessen geven voor de kinderen in de namiddag, en/of yoga in de ochtend voor volwassenen?

Heel veel lieve groeten voor jou, Patrick, Janna, Mina en kwispelstaart,
van Sylvia, Zev en Cas XXX

Augustus 2012

Al 10 jaar gaan wij met onze kinderen (eerst 1, toen 2 en nu 3) naar kleine campings (5 tot 20 plekken) in Frankrijk. Ook dit jaar kreeg ik weer vaak de vraag of dat voor onze kinderen niet saai zou zijn. Ik heb deze vraag aan mijn dochter Guus van 10 en mijn zoon Timo van 9 voorgelegd: "Saai, saai, wat nou saai ,het is altijd geweldig", was hun reactie. Wij zorgen wel dat er altijd water bij de camping zit en ook dit jaar was het gelukt!
 
Dit jaar waren we op camping P&B in Pébru en daar is het werkelijk fantastisch. Het is zeker niet saai. Uit de 10 tenten en 4 huisjes die er staan komen voldoende kinderen om mee te spelen, er is heel veel ruimte om te badmintonnen, kubben, spelen, te "zijn" en natuurlijk om te varen en te zwemmen in een privé meertje. Babs, de gastvrouw doet haar best om iedereen goed te informeren en indien nodig iets te regelen (bv. een bosrit te paard). De toiletvoorzieningen zijn zeer goed verzorgd en ook 's middags en 's avonds nog schoon. De bakker komt in de zomer dagelijks en de pizza kar met waanzinnig lekkere pizza's 2x in de week. Voor onze jongste van 2,5 jaar was het een paradijs, hij was de hele dag aan het schuivelen met de fietsjes en kruiwagens die er stonden en deed "gewoon" mee met alle andere kinderen. Wij konden zelfs af en toe in de hangmat ons boek lezen, zo lekker waren ze alle drie aan het spelen.
 
We hebben echt genoten, het weer hielp ook goed mee, dus we komen zeker nog een keer terug! Voor ons staan jullie op de nummer 1 van onze favoriete camping top 5. Jullie hebben echt een fantastische plek
en maken er samen ook echt iets geweldigs van, dit was heerlijk om te zien. Bedankt voor de heerlijke vakantie die jullie ons hebben "gegeven". Hier kunnen we lang van na genieten.
 
groetjes Marchien & Mischa

Augustus 2012

We hebben enorm genoten van het heerlijke huis: Prachtig "Hans en Grietje" van buiten en heel mooi ook ingericht van binnen. En: zeer goed geoutilleerd! (o.a. fantastische sla-centrifuge!) De tuin, inclusief de hangmat was ook heel fijn, met het uitzicht op (bijna "onze") Salers-koeien en hun gezellige geloei. Het spelen op de camping en zwemmen in jullie meer was ook heel fijn. Wat een rust en schoonheid! Babs had in het huis lekker veel info en alles heel zorgvuldig aangegeven, ook op de camping, heel verzorgd en attent!
 
Groet en veel dank! "familie Roos"
P.S. we genieten inderdaad na van de herinnering en vertellen er enthousiast over!

Juli 2012

Nogmaals gefeliciteerd met het kleine paradijs dat jullie zo met hart en ziel willen delen. We hebben er -ondanks slapeloze nachten door zorgbehoevende ukkies enorm van genoten. Wij kunnen  vorige reacties  enkel beamen en er niets aan toevoegen. Wel zullen wij Pébru enthousiast aan zoveel mogelijk mensen - maar niet té veel aanraden.

Vele groeten
Otto, Emi, Isabelle en Pol.

Juli 2012

We hebben het heerlijk gehad bij jullie in Pébru! Iedere ochtend heerlijk verse broodjes, échte aardbeienjam, kippen die rond de tent scharrelden, de kampeerplek lekker ruim, fijne sfeer. Roef heeft zich goed vermaakt, de hele dag buiten is voor een stadskind natuurlijk geweldig. En daardoor hadden wij ook echt vakantie. Vooral met de (kiezel)stenen was hij uren zoet (sorry voor de grasmaaier..). Ook de vele plastic diertjes waren een hit, volgens mij lag de helft ervan aan het eind van de vakantie in onze tent. Wie wat verzamelt, heeft uiteindelijk ook aardig wat natuurlijk... We hebben een paar uitstapjes gedaan; rommelmarktjes, Tours de Merle, boerenmarkt, Aurillac en het zwemmeer bij Renac plage en verder lekker gehangen met een boek. De pizza kar was ideaal, we waren wel op vakantie tenslotte. Gelukkig konden we in Nederland rustig afkicken omdat het hier ook eindelijk zomer was geworden. Voor gezinnen met kleine kinderen is jullie camping fantastisch; komen de ouders ook eindelijk eens echt tot rust!
 
Misschien tot ziens,
 
Hartelijke groeten,
 Sam, Nadine en Roef, juli 2012
P.S. Roef’s speelgoedlabrador zonder naam is na de vakantie per direct omgedoopt tot… Ollie! Sindsdien mag dit enorme knuffelbeest niet meer uit zijn bed.

Juli 2012

We zijn nog steeds aan het nagenieten en hebben al veel mensen jaloers gemaakt met onze verhalen over hoeveel rust ruimte en vrijheid we bij jullie hebben ervaren!
 
Voor het eerst hebben we gekampeerd als gezinnetje met ons zoontje van net 1 jaar. We wilden een camping zoals we die vroeger zelf als kind hadden bezocht. Dus geen animatie team, zwemparadijs en struikelen over de scheerlijnen van je buren. Nou die camping hebben we gevonden in Pébru! Een rustige camping waar je gelijk de tijd vergeten bent als je aankomt.
 
We waren amper uitgestapt en hoorden onze naam al roepen. Er was op ons gerekend! Spelende kinderen rond een klimboom met een touw en een schommel en een hoop speelgoed voor iedereen toegankelijk. Samen met de andere mensen rustig een kop koffie drinken aan 1 van de picknick tafels als je daar zin in hebt. Of juist gewoon even helemaal niemand zien en lekker genieten van je eigen stukje bos met je gezinnetje! Heerlijk!
 
Verder hebben we ook erg genoten van de verse broodjes 's ochtends en de pizza kar die 2 keer per week langs kwam.Het werd een gezellige ontmoetingsplek bij de kar terwijl we op de pizza wachtten. Ook hebben we heerlijk gesmuld van de zelfgebakken quiche van Babs.
 
Het was een vakantie waar niks hoefde maar alles kon in alle rust en vrijheid. Wij hebben genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt voor jullie gastvrije ontvangst!
 
Een Hollandse groet terug!
 
Bon, Roos en Sverre van Viegen

Juli 2012

We genoten echt van ons verblijf bij jullie. Alles was piekfijn in orde bij onze aankomst die toch wat later dan voorzien was.
De kids waren direct verkocht aan het stapelbed en sliepen de hele week als roosjes. Lekker buiten leven, bij het ontwaken de zon tot bij het slapen gaan. Alle kleinood om in een wip een lekkere maaltijd op tafel te toveren was aanwezig en dat is voor ons de eerste keer. Uit ervaring eerden we dat we best een goed mes, een aardappelschillertje, een kommetje voor restjes en nog wat handigheidjes meebrengen. Dat bleek ook nodig op het eerste aders maar niet bij jullie. Nee nee hoor. Alles prima uitgerust!
Onmiddellijk waren de vriendjes van het vorige adres  vergeten, want aan vriendjes geen gebrek. En zelfs als de vriendjes niet in de buurt waren, konden Gust en Klara zich uitleven in de gehieme hut, de mooie kastanjeboom en het piratenschip in de kleinere boom.  Het vissen aan het meertje was een reuze leuke ervaring met 11 visjes in een mum van tijd. Lekker pootje baden en een plonsje tijdens het vissen, verder vissen, … terwijl de papa’s zich weer kind konden wanen! En de mama’s…. die lazen lekker ontspannen de krant en een boekje.
 
De ochtend startte al met :”ik ga eens kijken of de bakker al geweest is” en dan keerden de kinderen met een heerlijk broodje en croissantjes terug. ’s Avonds patatjes vers van het veld, uit jouw schuurtje en vlees vers uit de wei! We hebben er hier al met heimwee aan  terug gedacht … want niks kan tippen aan zo een heerlijk eerlijke entrecote van bij jullie. Om eerlijk te zijn… jammer dat de tent uitgeleend was, want de autopech kwam als een welkom geschenk en als we nu al zouden weten hoever de verbouwingen volgende zomer staan, en met zekerheid konden zeggen dat we er kunnen geraken, je kon de chalet al voor twee weken boeken!!!! Ik laat je dus ASAP weten wanneer we graag komen maar het kan ook zijn dat er een jaartje tussen zit. Ondertussen volg ik het gebeuren bij jullie daar via facebook en geef je kaartjes en adres met gemengde gevoelens door (graag en enthousiast maar zoals ik al zei, hoe minder mensen er boeken hoe meer kans dat wij er nog bij kunnen hahahaha)
 
Kort: nog nooit zo een heerlijk ontspannen, zorgeloze vakantie gehad waarvan ik nu, twee weken later, nog steeds denk… “ach was ik daar nog”. Iedereen blij en met de voeten in de natuur. Klara vraagt wanneer de bakker hier komt en de pizzaman, en Gust vraagt wanneer Babs een keer bij ons mag komen en wanneer hij in de moestuin mag gaan werken! Op elke verpakking wordt verwoed naar pijltjes gezocht en wij leven hier lekker verder buiten zoals bij jullie (zolang het weer het hier toelaat)
 
Frike, Steven, Gust en Klara

Juni 2012

Onze vakantie in Pébru was echt fantastisch, het was genieten van begin tot einde.
Er was niet veel volk meer op de camping, maar dat vinden wij helemaal niet erg, we hebben genoten van de rust, de leuke plek voor onze tent, de buitenkeuken, ... 
Het weer was natuurlijk ook fantastisch, wat het nog veel aangenamer maakte, we zijn nog altijd aan het nagenieten in het weeral regenachtige België.
Ook Bent (7), Siel (5) en Nel (3) hebben de tijd van hun leven gehad bij jullie : de klimboom, de geheime hut, de fietsjes, het meer met de rubberboot, ... . 
Ook de omgeving is mooi, we hebben er heel wat leuke uitstappen gedaan (mede dankzij de goede tips van Babs).

Babs, je mag echt trots zijn op zo'n mooie en aangename camping.
Wij komen er zeker nog eens terug.

groetjes
Bram, Karen, Bent, Siel en Nel

Mei 2012

Een vakantie op de camping in Pébru is ook leuk voor wie geen fotocursus doet. Het is heerlijk lezen onder een boom of in de zon. Het is een echte camping, zoals een camping hoort te zijn. Een plek om te zijn en niet alleen om te slapen. Het is een rustige, stille plek waar je alle problemen van de wereld vergeet. Er is veel te wandelen.  Ik ben nog lang niet uitgewandeld. 

Aldus Jan.

Mei 2012

"Waar een klein camping groot in kan zijn:
* Persoonlijke items over wat er in de omgeving te doen is, bij ons was het brocante en Babs wist alle plaatsen op te noemen waar + wanneer voor de hele maand Juni.
* Voor lekker eten, krijg je ook de juiste adresjes door: La vache qui fume!
* Autentieke details van kerkjes, chateau's, noem maar op.
* Op de camping gefeêteerd op een verse pizza gebakken in een pizza bus,mmmmmmm.
* Door de kleinschaligheid, gelijk contact met mede campeerders.
* en natuurlijk lekker lui en rustig voor je hutje zitten en toch niks te hoeven als je dat niet wil, met een zwemwatertje op 2 min lopen zalig!!

,PUUR NATUUR en je bent een dorpje verder op echt onder de fransen.

groetjes Mary van der Plas"